Frånluftsventilation


Frånluftsventilation är en typ av ventilationssystem där luften avlägsnas från ett rum och leds ut genom en kanal. Detta skapar ett undertryck som drar in frisk luft från andra öppningar i byggnaden. Det är vanligt i bostäder och andra byggnader och hjälper till att hålla luften fräsch och hälsosam.

I en bostad kan frånluftsventilation hittas i kök, badrum, tvättstuga och andra utrymmen där det kan uppkomma fukt och dålig luft. Vanligtvis finns det en ventilationskanal som leder ut luften från dessa utrymmen och ut ur bostaden.


Frånluftsteknik är en ventilationsmetod där använd luft mekaniskt fläktas ut ur byggnaden, vilket skapar ett undertryck som gör att ny luft kan strömma in. Denna teknik är särskilt vanlig i hus byggda efter 1970-talet och kan ses som en förbättring av självdragsventilationen. Genom att kontrollera luftflödet ut ur huset säkerställs tillräcklig ventilation och möjlighet till värmeåtervinning. I moderna system, kända som FTX-system, används värmeåtervinningsaggregat för att överföra värme från den utgående luften till den inkommande kalla luften, vilket bidrar till energibesparingar och ett bättre inomhusklimat.

Rensning frånlufts kanaler.

Det är viktigt att rengöra frånluften för att undvika att smuts och skräp byggs upp och sprids i hemmet. Det kan även förbättra luftkvaliteten och minska risken för allergier eller hälsoproblem.

Rekommenderas att rengöra frånlufts systemet vart annat till vart tredje år. för att säkerställa god luftkvalitet och effektiv funktion. Om det finns husdjur eller områden med hög luftförorening kan det vara lämpligt att rengöra systemet oftare.

EP Ventilation

Växel: 020-10 57 58.

E-post: kundservice@epventilation.se

Föregående
Föregående

IMKANAL

Nästa
Nästa

Tilluft